دانلود فایل های دانشگاهی - تحقیق - پایان نامه - پروژه
دانلود فایل های دانشگاهی -متن کامل- تحقیق - پایان نامه - پروژه - همه رشته ها -فرمت ورد-نمونه رایگان
دانلود فایل های دانشگاهی -متن کامل- تحقیق - پایان نامه - پروژه - همه رشته ها -فرمت ورد-نمونه رایگان
افزودن ارزش، به بهبود وضعیت رقابتی سازمان منجر میشود. مار و اسچوما در این مدل سرمایه فکری به ۶ طبقه تقسیم کرده اند.
در بر گیرنده انواع روابط یک شرکت با ذینفعان خود است. این روابط ممکن است شامل مشارکت و قرارداد توزیع و یا ایجاد روابط با مشتریان از قبیل وفاداری مشتری و تصویر ایجاد شده از مارک و غیره باشد.
داراییهای دانشی است که بوسیله کارکنان به شکل تحصیلات، مهارت، شایستگی، تعهد و انگیزش و وفاداری، یا بصورت دانش فنی، تخصص فنی و توانایی های حل مشکل و خلاقیت و طرز فکرها و و غیره باشد.
در برگیرنده داراییهای زیرساختی مانند ساختمانها و تکنولوژی ارتباطی و اطلاعاتی مانند پایگاه داده و شبکهها مانند اینترنت و غیره است.
شامل ارزشهای سازمانی و فلسفههای مدیریت است. فرهنگ سازمانی در جهت کارایی و اثربخشی سازمانی دارای اهمیت است. زیرا فرهنگ سازمانی چارچوبی مشترک برای تفسیر و تعبیر وقایع سازمانی بوسیله افراد را فراهم میسازد.
شامل عملیات رسمی و غیررسمی درون سازمان مانند دستورالعمل های فرایند ، قوانین ضمنی و رویههای غیررسمی وقوانین ضمنی رفتار و سبک مدیریت و غیره است.
مجموع داراییها دانشی از قبیل حق امتیازها، کپیرایتها و برند ها و طرح و اختراعات به ثبت رسیده و رموز(رازها) تجاری و فرایندهایی که مالکیت آن بوسیله قانون در اختیار شرکت قرار داده شده است(Marr et al., 2001).
۲-۵-۱۲- مدل سرمایه فکری (دارایی های نامشهود) سانچز
شرکتها به منظور مدیریت سرمایه فکری میتوانند از یک الگوی مشترک پیروی کنند که این الگوی مشترک باعث خلق یک سیستم مدیریت سرمایه فکری برای آنها میشود. این الگو شامل سه مرحله است:
در مرحله اول، شرکتها بایستی سرمایه های فکری مرتبط با اهداف استراتژیک شرکت را شناسایی کنند برای این کار ابتدا شرکتها بایستی اهداف استراتژیک خود و سپس داراییهای نامشهود مرتبط با آنها را شناسایی کنند. هنگامی که این مرحله تمام شد، شبکهای از داراییهای نامشهودی که مرتبط با اهداف استراتژیک است شناسایی خواهند شد.
مرحله دوم با جستجوی معیارهای مناسب برای اندازهگیری داراییهای نامشهود شروع میشود. در این مرحله شرکتها بایستی بر روی کیفیت، قابلیت کاربرد و امکانپذیری شاخصها و ارتباط آنها با دارائی نامشهود تمرکز کنند و در مرحله سوم بایستی فعالیتها و سرمایهگذاریهای نامشهود اثرگذار بر روی این دارائی نامشهود را شناسایی و مدیریت کنند و این فعالیتها و سرمایهگذاریهای مشهود را با اهداف استراتژیک سازمان مرتبط سازند.
در شکل زیر، یک نمونه از شبکه داراییهای نامشهود آمده است.
در این مدل، جهت رفت (→) شناسایی و جهت برگشت( ) مدیریت است.
شکل ۱۲-۲ : مدل جامعی برای تجزیه و تحلیل دارائی نامشهود
این مدل را بایستی در دو مقطع زمانی بکار برد. به بیان دیگر ابتدا شرکت در زمان t1، سطح داراییهای نامشهود را اندازهگیری میکند. سپس یکسری فعالیتها و سرمایهگذاریهای نامشهود با هدف اثرگذاری بر سطح این داراییهای نامشهود را انجام می شود . در نهایت بعد از انجام این فعالیت، دوباره سطح داراییهای نامشهود خود را دربازه زمانی t2 اندازهگیری می شود.
یک نمونه از این فعالیتها و سرمایهگذاریها نامشهود تاثیرگذار بر روی داراییهای نامشهود در زیر آورده شده است (Sanchez etal., 2000).
جدول۱۰-۲ : نمونه ای از اجزا سرمایه فکری
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط فاطمه کرمانی در 1399/09/06 ساعت 10:55:00 ب.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |